Taşınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Aviva Admin 1 Kasım 2023
tasirken dikkat edilmesi gerekenler

Taşınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Çoğu insan yeni bir eve taşınma sürecinin oldukça yorucu ve efor sarf edilen bir süreç olduğunu düşünür. Hâlbuki işlerinizi kolaylaştıracak bazı yöntemlerle taşınma işleminin bu kadar zor olmadığını göreceksiniz. Evinizi taşırken yapılacak listesini hazırlamakta fayda var. Bu sayede planlı bir şekilde yürütmenizi ve süreci çok daha iyi yönetmenizi sağlayacaktır. Evinizi taşırken ilk yapmanız gereken birkaç gün öncesinde gitmesi gereken bazı eşyaları ayırarak yeni evinize gönderebilirsiniz. Taşınma sürecinde ihtiyacınız olan belgeleri düzenli bir şekilde dosyalara koyarak çantanızda saklayabilirsiniz. Ayrıca kutulara eşyalarınızı yerleştirirken sınıflandırıp ayırmanız çok işe yarayacaktır. Çünkü hangi eşyanın nerede ve hangi odada kullanılacağı konusunda kolaylık sağlaması ile birlikte karışıklığın önüne geçmiş olacaksınız.

Mutfak Ürünleri Nasıl Paketlenmeli?

Kırılma ihtimali olan tabak, bardak ve porselenleri yerleştirmeden önce kutunun altına balonlu naylonlar yerleştirin. Her bir ürünü ambalaj kâğıdı ile sardıktan sonra aralarına havlu veya köpük yerleştirin. Böylece eşyaların çizilmesinin veya da kırılmasının önüne geçmiş olacaksınız. Tava ve tencerelerin de aynı şekilde yapısı gereği çizilebilmesini önlemek için yeteri büyüklükteki kutunun içerisine çapraz bir şekilde yerleştirin. Tava ve tencerelerinin birbirini çizmemesi için aralarına gazete kağıtları ile köpükler yerleştirerek cisimlerin birbirleriyle temas etmesini önlemiş olursunuz. Paslanmış olan ürünleri kutuya yerleştirmeniz durumunda ise diğer eşyalara bulaşma durumundan ötürü zarar verebilir. Her mutfak eşyasını sınıflandırarak farklı kutulara yerleştirmeniz size kolaylık sağlayacaktır.

Taşıma Şirketi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Taşıma şirketi bulmadan önce belli başlı kriterleri belirlemelisiniz. İlk olarak daha önce taşınan yakınlarınızın eşyalarını taşıyan şirket hakkında düşüncelerini almanızda fayda var. Herhangi bir şekilde sorunla karşılaşmış olmaları durumunda sizlere o taşıma şirketini önermeyecektir. Ucuz bir taşıma şirketi buluyorsanız tekrar düşünün çünkü bu işi ek gelir olarak gören oldukça tecrübesiz bir ekiplerin var olması sonucunda eşyalarınızda oluşabilecek zararların olması durumunda sorumluluğu almayabilirler. Anlaşmak üzere olduğunuz şirketin gerekli uzmanlığı ile sertifikası olup olmadığını araştırın. Taşınacak eşyalarla ilgili bilgi vermekten kaçınmayın, kırılabilecek eşyalar konusunda yeteri kadar hassas davranılmaması ve araca yüklerken altlara koyulması durumunda hasarlar alabileceğini unutmamalısınız.