Koltuktan Kahve Lekesi Nasıl Çıkar?

Aviva Admin 1 Kasım 2023
koltuk kahve lekesi nasil cikar

 

Koltuktan Kahve Lekesi Nasıl Çıkar?

Kahve içmek, çoğumuz için olmazsa olmazdır. Sabah uyandığımızda güne başlamak için ve gün ortasında vazgeçilmez bir içecektir. Kimi zaman kahve içerken koltuğumuzda televizyon izlerken, sohbet ederken veya da kitap okurken tüketmekteyiz. Zaman zaman bazı aksilikler sonucunda kahveler koltuğunuza dökülebilmektedir. Bu durum karşısında karamsarlığa kapılmadan kolayca kahve lekesini çıkarabilirsiniz.

Kahve Lekesini Çıkarmak İçin Yöntemler Nelerdir?

Koltuğa dökülen kahve kurumadan kâğıt havlu veya bez ile bastırarak emdirmeye çalışın. Aksi takdirde kahve lekesi kurumuşsa yapmamız gereken lekeyi yumuşatmaktır. Koltuğumuzdaki kahve lekesini üzerini ılık bezle nemlendirin daha sonra deterjanı lekenin üzerine dağıtarak ovalayın. Kahve lekesinde gözle görülür bir şekilde azalma meydana gelecektir. Tamamen çıkmadığı durumlarda ise ılık suyun içerisine karbonat koyarak lekenin üzerinde yaklaşık 15 dakika boyunca bekletin. Daha sonra yine ılık bezle silerek lekeden tamamen kurtulun. Bu malzemeler elinizde bulunmadığı durumlarda sizler için alternatif çözümler sunuyoruz.

  • Tuz

Kahve lekesinden kurtulmak için tuz kullanmak, lekelerden kurtulmak için diğer seçeneklerden birisidir. Koltuğunuzda birkaç gündür bekleyen lekeler için uygulandığı zaman bile etkili olabilmektedir. Yapanız gereken lekenin üstüne bolca tuz dökerek elinizle lekeye yaydıktan sonra 10-15 dakika boyunca tuzu bekletin. Daha sonra nemli beziniz ile lekelenmiş alanı ovalayın.

kahve lekesi nasil cikar

  • Maden Suyu

Maden suyunun içerisinde başta doğal asitler ve pek çok maddeler bulunmaktadır. Bu doğal asitlerin lekelerin temizlenmesinde kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken nemli lekenin üzerine maden suyunu dökünüz ve dökülen maden suyunun asit kabarcıkları ortaya çıkması sonucunda, lekeler çözülmeye başlayacaktır. Bu işlemden yaklaşık 10 dakika sonra nemli bezle lekeyi ovarak lekeden kurtulabilirsiniz.

  •       Limonlu Su

Koltuğunuz açık renkli olması durumunda limonlu su yöntemi ile lekeleri çıkarmak daha doğru olacaktır. Limonun içinde bulunan asitler de tıpkı maden suyu gibi etki gösterecektir. Uygulamaya geçeceğinizde bir kabın içerisinde bir adet limonu sıktıktan sonra üzerine su ekleyerek lekenin üzerine dökün ve 10-15 dakika kadar bekletin. Daha sonra nemli bezle ovalayınız. Bu yöntemle de oluşan kahve lekesini yok edebilirsiniz.

  •          Sirkeli Su

    Sirkeli su sadece kahve lekesini temizlemekle kalmaz lavabo, cam, fayans ve birçok yüzeyin temizlenmesinde yardımcı olmaktadır. Bir kabın içerisine içme suyu ve bir miktar sirke ekleyerek karıştırarak koltuğunuzda bulunan kahve lekesinin üzerine dökün. Sirkeli su karışımını lekenin üzerinde bir müddet kalmasını beklerken,  lekenin renginin yavaş yavaş açıldığını göreceksiniz.