Yemek Odası Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

Aviva Admin 1 Kasım 2023

Yemek Odası Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

Yemek odası seçimi, evinizde aileniz ve misafirlerinizle keyifli bir yemek deneyimi yaşamanız için önemlidir. İhtiyaçlarınızı belirleyerek, kendi zevklerinize ve dekorasyonunuza uygun mobilyaları seçmek ve bütçenizi göz önünde bulundurarak sizin için en doğru yemek odasını seçmenize yardımcı olacaktır.

Odanızın Alanını Ölçün

Yemek odasını seçmeden önce, odanın alanını ölçmekle başlayabilirsiniz. Odanızdaki mobilyaların ve boyutların ne kadar yer kaplayacağını hesaba katarak, en uygun mobilyaları seçmeniz önerilmektedir. Odanın içindeki boş alanı belirleyerek ölçüm yaptıktan sonra, size en uygun yemek masası seçilebilir. Böylece odanın alanı en verimli şekilde kullanılabilir. Masanın etrafı ve hareket alanında yeteri kadar boşluğun olup olmadığını da göz önünde bulundurun. 

yemek-odasi-takimi

Tarzınızı ve Tasarımınızı Belirleyin

Yemek odanızı seçerken tarzınız ve tasarımınız açısından kişisel tercihlere göre değişiklik göstermektedir. İlk yapmanız gereken, yemek odanızın hangi tarzda olmasını net bir şekilde istemeniz gerekir. Mobilyaların boyutu, yemek odasının büyüklüğüne uygun olması önerilir. Odanızın duvarlarının rengi ve mobilyalarda kullanacağınız renkler, odanızın tarzını belirleyecektir. Yemek odasında aydınlatma işlemi işlevsellik açısından önemli bir rol oynar. Tavana asılı avize ve spot ışıkları kullanabilir, masanızın üzerinde masa lambası gibi doğrudan aydınlatmalar tercih edebilirsiniz.

yemek odası secimi

Malzeme Seçimi

Yemek odası seçerken çeşitli malzemelerin seçimi çok önemlidir. Mobilyaların görünümü, dayanıklılığı malzemenin türü ve çeşidine göre farklılık göstermektedir. Ahşap mobilya doğal bir görünüm ortaya koyar ve akçaağaç, meşe gibi türleri sıkça kullanılmaktadır. Ahşap mobilyalar dayanıklı olması ile uzun yıllar boyunca kullanılabilmektedir. Cam yüzeyler sizlere şık, temiz ve parlak bir görünüm sunmaktadır. Fakat bu yüzeylerin kırılabilme veya da çizilebilme ihtimaline karşı masanın altına dayanıklı bir taban gerekmektedir ve dikkatli kullanılması önerilmektedir. Metal yemek masaları modern bir tasarım sizlere sunmaktadır. Hafif ve dayanıklı olması ile birlikte temizlemesi kolaydır. Doğal taş yüzeylerin yemek odasına benzersiz bir dokunuş katmaktadır. Granit veya mermer masaların zarif görünüşü ve dayanıklı özelliği ile ön plana gelmektedir. Ancak taş yüzeyli masanın temizliği ve bakımı konusunda özenli olunmalıdır.