Bohem Ev Tasarım Fikri

Aviva Admin 3 Kasım 2023
bohem ev tasarim fikri

 

Bohem Tasarım Nedir?

Bohem kelimesinin Fransızcadan geldiğini ve göçebe yaşam tarzı ruhunu benimsediğini bilerek blog yazımıza başlayalım. Bir kelimeden daha fazlasını olduğunu belirtelim. Tamamen bir yaşam tarzını anlatmaktadır. Özgürlükçü kalıplara sığmayan ve sürekli sıradanlıktan aynılıktan sıkılan biriyseniz bohem tarz tam da size göre. Özgürce farklı renkleri, tonları dilediğiniz gibi kullanabilir, zihninizde oluşan rahatlığı evinize yansıtabilirsiniz. Klasik, romantik, modern tarzları birleştirerek özgürce bir tarz yaratabilirsiniz. Peki, bohem tarzda neler olmalı?

Ahşabın olmazsa olmazlığı: Bohem dekorasyonda ahşabın diğer tüm tarzlara olan uyumunu göz ardı etmemelisiniz. Ahşap rengi aynı zamanda ortama sıcak bir hava katarak doğallığı yansıtacaktır. Açık ahşap rengi iyi bir tercih olacaktır. Ayrıca sadece zeminde ahşap kullanmanın yanı sıra sehpalarınızı da açık tonda ahşap olarak tercih edebilirsiniz.

Toprak tonları:  Sadece ahşap sıcak hissettirmeyecektir aynı zamanda toprak tonları da enerjinize uyumlu olarak sıcak hissettirecektir. Bu renk tonu dinlendiğiniz anlarda ruhunuzu daha huzurlu ve sakin hissettirecektir.

Bohem ruhlu aksesuarlar: Bohem ruhu, dertsiz ve özgürlükçü olmayı yansıtır. Dolayısıyla seçeceğiniz aksesuarlar da bu ruh halini yansıtmalıdır. Lambaderler tercihleriniz arasında olabilir. Canlı renkte çiçekleri de aksesuarlarınız arasına dâhil edebilirsiniz. Hasır saksılar, hatırası olan fotoğraflarınızı da aksesuarlar arasına ekleyebilirsiniz.

Kumaş seçimi: Ortamın dokusuyla sıcaklığına kumaşın etkisini de ilave edelim. Koltuk örtüleri, battaniyeler, kırlentler ve özellikle de duvar halısıyla bohem tarzın zirvesine ulaşabilirsiniz. El dokuması kilimler ekleyerek doğal havayı daha çok hissedebilirsiniz.

bohem ev tasarım fikri

Bohem tarz ve mobilyalar: Mobilya seçiminde takım olarak satın almak ya da tarz oluşturmak zorunda değilsiniz çünkü bohem tarz, takım olarak aynılığı ifade etmez farklılıktan yanadır.

Işıklandırma: Sert ve keskin tonlu ışıklardan kaçınmalısınız. Daha yumuşak ve sıcak, rahat hissettiren ışık tonları iyi bir tercih olacaktır. Sarkık salaş sallanan lambaları tercih edebilir, şamdanlı mum ile ışıklandırma yapabilirsiniz. Cam taşlı aydınlatmalar, avizeleri de düşünebilirsiniz. Nostaljik fenerlerden temin edip bohem tasarımınıza dâhil edebilirsiniz.

bohem ev tasarımı