Koltuk Seçimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Aviva Admin 3 Kasım 2023

 

Koltuk Seçimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Evlerimizde en çok vakit geçirdiğimiz mobilya takımlarının başında koltuklarımız gelmektedir. En özel misafirlerimiz ve sevdiklerimiz evimize geldiklerinde tabii ki rahat ve şık koltuklarda misafir etmek isteriz.  Eve her girişinizde içinize sinen mobilya ve koltuk takımları ile karşılaşmak çok önemli bir noktadır. İçinize sinmeyen ve memnun kalmadığınız bir koltuk takımını her gün görmek ve evinizde bulundurmak bir eziyet olabilir. Dolayısıyla doğru ve içinize sinen koltuk seçimi önemli bir noktadır. Hazırsanız koltuk seçimi yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini ve daha birçok önemli noktaları ele alalım.

  • Koltuk Modeli Seçimi

Hiç kimse içine sinmeyen ve beğenmediği bir koltuğun malzeme yapısıyla ya da kalitesiyle ilgilenmez. Öncelikle görüntü olarak gözümüzü doyuran bir koltuğa ilgi duyar, oturur ve inceleriz. Koltuğunuzun modeli ve renk tonu diğer eşyalarınız ile uyumlu olup olmadığını göz önünde bulundurarak seçim yapmayı unutmayın.

  • Konfor

Koltuklar, uzun yıllar kullanmak ve üzerinde dinlenmek isteyeceğiniz, yorgunluğunuzu alacak ev eşyalarıdır. Koltuk üzerinde yapılan kalite işçiliği konforu da direkt etkilemektedir. Konfor için öncelikle sünger sertliğini göz önünde bulundurmalısınız. Çok yumuşak süngerler kulağa rahat hissettiriyor gibi gelse de işin aslı öyle değil. Yumuşak koltuklar ve yataklar vücut ağrılarına sebep olabiliyor. Benzer şekilde çok sert sünger de sağlıklı ve konforlu değildir. Orta yumuşak süngerler her beden tipi için ideal seçim olacaktır.

 

  • Oturma Alanı ve Kullanışlılık

Kendinizin, ailenizin ve gelecek olan misafirlerin oturma ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmalısınız. Evinizde bulunan birey sayısı fazla ise daha çok oturma alanı olan koltuk takımı seçmelisiniz. Yumuşaklık, sırt desteği gibi detayları göz önünde bulundurarak karar vermelisiniz. Bildiğiniz üzere koltuklar sadece üstüne oturmamız için yapılmamıştır aynı zamanda yatak olma ve depolama özellikleri de bulunmaktadır. Bu özellikleri göz önünde bulundurarak ihtiyaçlarınıza göre karar verebilirsiniz.

  • Alana Uygunluk

Konumlandırma ve alanı verimli kullanma kriterleri de çok önemlidir. Evinize, odanıza uygun olmayan bir koltuk takımı sürekli problem yaşamanıza sebep olacaktır. Evin içinde her hareket edişinizde alanla uyumlu olmayan koltuk takımı sürekli size engel olacaktır. Koltuğu bırakacağınız yerin tam olarak konumunu iyi analiz etmelisiniz. Petek vb. ısıtma cihazlarının önüne koltuk takımını bırakırsanız ısı kaybına sebep olacaktır.

  • Kumaş Kalitesi

Çocuklarınız ya da evcil hayvanlarınız varsa seçeceğiniz kumaşı da ona göre belirlemelisiniz. Lekelerin daha kolay çıktığı kumaşları tercih etmelisiniz. Kumaşın sıklığına, kalitesine bakarak karar vermelisiniz. Kumaşın ömrünü etkileyen bir diğer etken ise temizlenmesidir. Doğru koltuk temizleme yöntemleri için koltuk nasıl silinir başlıklı blog yazımızı okuyabilirsiniz.

 

  • Koltuk İskeleti

Uzun ömürlü bir koltuk ya da koltuk takımı istiyorsanız öncelikle koltuğun iskeletini bilerek satın almalısınız. Üretilen ağacın türüne dikkat etmelisiniz. Sunta, kavak gibi malzemelerden yapılan koltuklardan uzak durmalısınız. Gürgen, kayın gibi malzemelerden üretilen koltuk takımlarını tercih ederseniz daha uzun ömürlü olacaktır.

Aviva Mobilya kalitesi ile tüm ürünlerimize ulaşmak için hemen tıklayın.