Koltuk Nasıl Silinir?

Aviva Admin 3 Kasım 2023
Koltuk Nasıl Silinir?

Koltuk Nasıl Silinir?

Üstünde saatler geçirdiğimiz koltuklar, ister istemez kirleniyor. Ev eşyalarını düşündüğümüzde en çok koltukları kullanıyoruz diyebiliriz. Doğru yöntem ile temizlenmesi, koltuk ömründe en kritik belirleyici etkendir. Düzenli olarak koltuk temizliği yapılması, aynı zamanda evinizin kokusunu da değiştirecektir.

Her koltuğun malzemesi, yapısı tamamen farklıdır. Dolayısıyla her temizleme yöntemi, her koltuk için geçerli olamaz. Şimdi gelin birlikte koltuk çeşitlerine göre temizleme işlemi nasıl yapılmalı birlikte bakalım.

Deri Koltuk Nasıl Temizlenir?

En çok ofis ortamlarında deri koltuk tercih edilse de evlerde de artık tercih ediliyor. Kumaş ve kadife koltuklara oranla daha rahat temizlendiğinde hepimiz hemfikiriz. Deri koltuk temizleme en önemli şeylerden biri de sert fırça ve süngerlerden kaçınmaktır. Deri hassastır dolayısıyla sert yüzeyli temizleyiciler ile müdahale etmemelisiniz. Deri üzerinde bulunan sıvı lekelerini ıslak bez ile ovup çıkarmak en sağlıklı yöntem olacaktır. Bez seçimi olarak mikrofiber bezler doğru bir tercih olacaktır. Deri koltuğunuza temizlik amacıyla müdahale ederken çamaşır suyu, bulaşık deterjanı gibi maddeler ile müdahale etmemelisiniz. Kimyasallar deriye zarar verir. Nemli bezler ile temizlik işlemi yapılması en iyi tercihlerden biri olacaktır, çok fazla ıslak bez ya da su ile temas etmek deriye zarar verir.

 

  Deri koltuk nasıl silinir

Kadife Koltuk Nasıl Temizlenir?

Evlerimize şıklık katan kadife koltukların temizleme işlemi oldukça hassasiyet gerektirir. Kadife koltukları temizlerken kullanacağınız suyun sıcaklığı yüksek olmamalıdır. Deri koltukları temizlerken nasıl yumuşak cisimlerle müdahale ettiysek benzer şekilde kadife koltukları temizlerken de yumuşak cisimlerle temas etmeliyiz. Lekeler mevcut ise bulaşık deterjanını köpürtüp, köpük kısmı ile lekeyi yavaşça ovabilirsiniz. Aspirin leke çıkarma özelliği ile bilinir, kadife koltuk temizliğinde aspirini püskürterek kullanabilirsiniz. Zorlayıcı bir leke varsa o bölgeye karbonat dökerek ılık su, bez yardımıyla silebilirsiniz.

kadife koltuk nasıl silinir

Süet Koltuk Nasıl Temizlenir?

Süet koltuklarda leke ne kadar yeniyse çıkarmanız o derece kolay olacaktır. Mikrofiber bez ile ovalayarak silme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Sirke bulaşık deterjanı ve soda karışımı yaparak bez yardımı ile süet koltuklarınızı temizleyebilirsiniz. Aynı zamanda süet koltuk temizlemede beyaz sabun da iyi bir leke çıkarıcıdır diyebiliriz.

süet koltuk nasıl silinir