Burçlara Göre Ev Dekorasyon Önerileri

Aviva Admin 3 Kasım 2023

Burçlara göre evi dizayn etmek, kişinin karakter yapısı ile kişisel zevklerine dayanarak özgün bir tarz oluşturma yaklaşımıdır. Burçlar, kişilerin karakteristik özelliği ile yaşantısı hakkında önemli bir şekilde yol gösterdiğine inanılmaktadır. Burçlara göre evinizi dekore etmek sizlerin o ortamda daha ferah, sakin ve evinizi benimsemenize yardımcı olacaktır. Şimdi gelin burçlara göre nasıl ev dekorasyonu yapılmalı birlikte ele alalım.

Oğlak Burcu(22 Aralık – 19 Ocak)

Oğlak burçları sadece mobilya seçiminde değil, hayatın her alanında geleneksel tercihler yapmaktadır. Bu burca sahip olanlar kendilerine zaman harcamaya çok önem verirler. Evinin herhangi bir odasında hobilerini gerçekleştirmek için ortam oluşturarak dekorasyonlarını daha çok gri, siyah veya da kahverenginin tonları olan koyu renkler ile birlikte klasik mobilyalar arasında ahşap dolaplar ile deri koltuklar tercih ederler. İşine düşkün ve çalışan olmaları, evinin düzenli olması adına önemlidir. Fazla kalabalık yapan eşyaların odak noktasını dağıtma ihtimaline karşı olarak daha az dekorasyon tercih etmek oğlak burçları için daha uygun olabilir.

Kova Burcu(20 Ocak – 18 Şubat)

Kova burçlarının yenilikçi ve modern olması yaşam alanlarındaki rahatlıklarına çok önem verdikleri bilinir. Ayrıca dijital aletlerine olan ilgilerinden ötürü ev dekorasyonlarında akıllı cihazların içermesi beklenilir. Oldukça özgün ve herkesten farklı olmaları dolayısıyla farklı renklerde duvarlar, uzun perdeler ile daha çok mavi ve mavinin tonlarının sakinleştirici etkisiyle kova burçları tarafından tercih edilmektedir. Duvarlarında sanatsal tablolar, çeşitli bitkiler ile geometrik aksesuarlarla evlerini süslerler. Ayrıca kova burcunun yaşam alanlarında gri ile beyazın tonlarına rastlamak ilgi çekici olacaktır.

 

Balık Burcu(19 Şubat – 20 Mart)

Balık burcuna sahip insanların diğer burçlara göre daha duygusal ve romantik olduğu bilinmektedir. Bu özelliklerinden ötürü evlerinde huzurlu hissetmeleri için çeşitli mumlar, güzel kokular gibi öğelere rastlamak mümkündür. Dekorasyon konusunda genellikle pembe veya mavi tonlarına yönelerek dinlendirici bir ortam yaratmak istemektedir. Odada zarafet hissi uyandırması için tül perdelere, kristal avizelere yer vererek aydınlanmanın ortamının daha güzel olmasını sağlayabilirsiniz. Yumuşak koltuklar ile minderleri odalarınıza yerleştirilerek rahatlama ihtiyacınızı karşılamanızda yardımcı olacaktır. 

Koç Burcu(21 Mart – 19 Nisan)

Koç burcu, diğer burçlar arasında en enerjik ve atılgan olmaları ile dekorasyon seçimleri daha çok canlı ve sıcak renklerden yana kullanmalarıdır. Sakin bir yaşantı tarzlarını tercih etmemeleri ile bilinmektedir. Renk konusunda tercihlerini kırmızı, turuncu, sarı gibi aktif renklerden yana kullanarak desenli halılar ile perdeler bu burçlar için motivasyon kaynağı olmaktadır. Enerjilerini atabilmeleri adına spor ve diğer aktivitelerini yapabilmeleri için kişisel hobi alanları ile ekipmanların bulunmasını tercih etmektedirler. Ruhlarını yansıtmak adına kullanışlı ve rahat tasarımlı mobilyalar önerilmektedir.

Boğa Burcu(20 Nisan – 20 Mayıs)

Boğa burcuna sahip olan insanların doğallıktan yana olan tercihlerinden ötürü doğayı hitap edecek dekorasyon seçimleri yapmaları önerilmektedir. Yaşam alanlarındaki eşyalarının doğa ile bitkinin temaları olması oldukça ilgilerini çekecektir. Koltuklarının yeşil renkli ve şık olması, odalarının belirli bölgelerinde taze bitkiler veya çiçeklerin bulunması boğa burçlarını mutlu edecektir. Kullanılan diğer eşyaların odayla uyumlu olması çok önemlidir. Duvarların bej gibi renklere sahip olması ortama canlılık katacaktır. Yaşam alanınızda güzel bir görünüm elde edebilmeniz için sehpanın veya rafların üzerine seramik nesneler olan vazolar gibi diğer objelerle hoş bir hava elde edebilirsiniz.

İkizler Burcu(21 Mayıs – 20 Haziran)

İkizler burcuna sahip olanların esnek ve değişken özellikleri sayesinde dekorasyon seçiminde her renge açık olmaları sayesinde sürekli değişim istemeleri ile bilinirler. Yaşam alanlarındaki her bir dekorasyonun rengi mor, turuncu, pembe gibi birden çok değişik renklerin olması bu burçlar için ideal olacaktır.  İkizlerin sosyal, araştırmacı özelliklerinin kuvvetli olmasından ötürü misafir ağırlamayı ve araştırma yapmayı oldukça severler. Bunun için misafirlerini ağırlamak için sohbet köşeleri, araştırmalarını yapabilmeleri adına da çalışma odalarının bulunması ikizler burcuna hitap edecektir.

Yengeç Burcu(21 Haziran – 22 Temmuz)

Yengeç burcunun dekorasyon tercihi daha çok yumuşak ve pastel renkleri olmaktadır. Sıcak tonların kullanılmasıyla evin ortamında sıcak, huzurlu bir hava oluşturulması amaçlanmalıdır. Mobilya seçiminde konforlu yataklar, yastıklar ile işlevsel koltukları tercih edebilirsiniz. Duygusal olmalarıyla da bilinen yengeç burcunun, evin bazı köşelerinde farklı hisler oluşturulabilecek aile tabloları gibi anılara yer verilmesi önerilir. Geleneksel dekorasyonların da hitap etmesiyle danteller, plaklar veya antika eşyaların da evinin köşelerinde bulunması bu burca sahip olan insanları mutlu edecektir.

Başak Burcu(23 Ağustos - 22 Eylül)

Başak burçlarının titiz ve düzenli olması sonucunda depolama alanları içeren mobilyaları tercih ederler. Gösterişten uzak olan başak burçlarının mobilya tercihleri düz renkte ve desensiz olması daha çok hoşlarına gidecektir. Ortamın dağınık gözükmemesi için aksesuar seçimi oldukça az yapılmalıdır. Evlerinde daha mutlu hissetmeleri için doğal renkte olan kullanışlı halılar, perdeler kullanmaları önerilmektedir. Mobilyaların birbirleriyle uyumlu olup yerli yerinde olmasına çok dikkat etmektedirler. Misafir ağırlamaktan çok hoşlandıkları için misafir odalarına oldukça önem verirler.

Terazi Burcu(23 Eylül – 22 Ekim)

Terazi burcuna sahip olan insanların ev dekorasyonu seçerken desenlere çok önem verdiği bilinmektedir. Ayrıca seçilecek renklerin pembenin, krem ile lavantanın tonları olması yüksek enerjiyi sergileyecektir. Mobilya seçimi yaparken ne çok abartılı ne de çok sade seçim yapılmalıdır. Estetik açıdan iyi gözükmesi ile mobilya formunun dengeli olması çok önemlidir. Aksesuar seçiminde sıcak ve doğal ev dekorasyonu oluşturabilmek için birbirleriyle uyumlu olmalıdırlar. Alacağınız her bir aksesuar sayesinde odanın enerjisini dengelemelidir. Odaları ışıltılı avizelerle, nötr halılarla, ahşap mobilyalarla ve detaylı sehpa ile aksesuarınızı tamamlayabilirsiniz.

Akrep Burcu(23 Ekim – 21 Kasım)

Akrep gizemli ve yoğun duygular yaşayan burçtur. Bu sebepten dolayı mobilya dekorasyonlarında modern ve sade tasarımlı mobilyalar seçmeniz önerilir. Doğal malzemelerden oluşan mobilyaların seçimi ile birlikte daha çok kırmızı, bordo, mor gibi koyu renklere odaklanırlar. Ayrıca deri ve ahşap malzemelerden oluşan mobilyalar akrep burçları için öne çıkacaktır. İç dünyaları zengin olmasıyla kişisel alanlarına oldukça önem veren akrep burçları için kafalarını dinlemeleri ile sakinleşebilecekleri karanlık bir oda tercih edilebilir. Bitkiler, tütsüler, mumlar ve etnik detayların olması akrep burcu için ideal olacaktır.

Yay Burcu(22 Kasım – 21 Aralık)

Yay burcuna sahip olan insanların hayat enerjisi yüksek, gezgin ve doğal olmaları ev dekorasyonuna yansıtılmalıdır. Turuncu, pembe, yeşil gibi canlı renklere sahip mobilya seçimi yay burcuna hitap edecektir. Farklı desenlerde perdeler ile yastıkların kullanılması ve modern avizelerin odalarına renk katacağından ötürü yay burcuna sahip kişilerin enerjilerini açığa çıkaracaktır. Evlerinin köşelerinde bitkiler ile sanatsal tablolar gibi iç açıcı öğelerin bulunması ideal olacaktır. Misafir ağırlamayı çok seven yay burçlarının en çok önem verdiği oda ise misafir salonudur.