Şifonyer Nasıl Verimli Kullanılır?

Aviva Admin 3 Kasım 2023
şifonyer nedir nasıl kullanılır

Şifonyer Nedir?

Sıklıkla komodin ile benzetilip karıştırılsa da tamamen farklıdırlar. Komodine oranla daha dikey ve saklama alanı daha çok olan, daha fazla çekmeceye sahip olan mobilya türlerinden biridir. Yetişkinler için yatak odalarının olmazsa olmazıdır. Değerli eşyaları, makyaj malzemelerini ve birçok eşyanızı derin uzun çekmecelerinde saklayabilirsiniz. Kısacası az yer kaplayarak içinde çok eşya muhafaza edebilmektedir.

Şifonyer Nasıl Verimli Kullanılır?

Büyüklüğü ve derin çekmeceleriyle herkese bolca alan sunar fakat bu alanı herkes eşit derecede verimli kullanamaz. Öncelikle bir şifonyere hangi eşyaların konulabileceğine göz atalım.

  • Üst çekmecelere saat, takı, gözlük vb. aksesuarlar koyabilirsiniz.
  • Orta çekmecelere günlük sık sık ihtiyaç duyduğunuz pijamalarınızı, çoraplarınızı, iç çamaşırlarınızı koyabilirsiniz.
  • En alt çekmeceye ise daha az giyindiğiniz ve kullandığınız eşyalarınızı koyabilirsiniz.

Artık neyi hangi çekmeceye koyacağınızı az çok biliyorsunuz. Birkaç tüyo için yazımızı okumaya devam edin.

Öncelikle eşyalarınızı kategorize etmek hem alandan tasarruf sağlayacaktır hem de ürünleri ararken kolayca bulmanıza sebep olacaktır. Kategorilerine göre ayrılan ürünler, daha az yer kaplayacaktır çünkü uyumlu bir şekilde alana yerleşeceklerdir. Yerleştirme esnasında düzenli bir dizilim yapmanız, alanı verimli kullanmanızı sağlayacaktır. Karmaşıklıktan ne kadar uzak kaçarsanız o derece şifonyerinizden verim alırsınız. Şifonyerlerin üstlerini kullanmak birçok kişinin aklına gelmese de siz kullanabilirsiniz. Şifonyerin üstüne koyacağınız eşyalar, şifonyerin yapısına zarar vermemeli.