Küçük Ev İçin Dekorasyon Fikirleri

Aviva Admin 23 Kasım 2023
kucuk ev dekorasyon fikirleri

Küçük Ev İçin Dekorasyon Fikirleri

Küçük bir ev için dekorasyonunuzu oluştururken, alanı en iyi şekilde değerlendirmek ve ferah bir ortam yaratmak çok önemlidir. Çoğu zaman küçük bir evde yaşamak sıkıntılı bir durummuş gibi gözükse de doğru seçimler ve akıllı iç mimari çözümlerle evinizi daha çok kullanışlı hale getirebilirsiniz. Bu konuda fikir edinebilmeniz için küçük ev için dekorasyon fikirleri hakkında bazı ipuçları vereceğiz.

Mobilya Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Küçük evlerinizde mobilya seçimi yaparken odanızın boyutunu göz önünde bulundurmak çok önemlidir. Çünkü alanın sınırlı olması durumunda mobilyaları doğru seçmek, evinizin görünümünü ve düzenini etkileyecektir. Seçeceğiniz koltuğun kaba ve büyük olmasındansa, minimal tasarımlı koltuk takımları almanız evinizin daha geniş görünmesine olanak tanıyacaktır. Açılır kapanır koltukları seçmeniz durumunda çok fonksiyonelli bir yaşam alanı elde etmiş olursunuz. Katlanabilir masalar ile küçük sandalyeler bulundurmak alandan tasarruf etmenize yardımcı olacaktır. Salonunuzun olmazsa olmazı mobilyaların arasında bulunan sehpayı seçeceğinizde, iç içe geçebilen modelini almanız ihtiyacınızı karşılayacaktır. Kısacası, az ama işlevsel eşyalar kullanmak çok daha doğru olacaktır.

Depolama Seçenekleri Nasıl Olmalıdır?

Evinizin depolama alanı kısıtlı olacağından dolayı kapı üstlerindeki boşlukları değerlendirerek raf ekleyebilirsiniz ve duvarlara monte dolaplar ekleyerek eşyalarınızı dizebilirsiniz. Yatak odası ile çocuk odalarında bulunan yatakların altındaki boşluklara uygun raf yaptırmanız kişisel eşyalarınızı saklamanız açısından iyi bir fikir olacaktır. Oturma odanızda dağınıklık oluşturabilecek birçok eşyaların bulunduğunu düşünürsek minimal çekmeceli orta sehpa bulundurmak çözüm olacaktır. Mutfaklarda bulunan tezgâhların altında genellikle birkaç santim boşluk bulunur. Bu boş alanları ayak çekmecesi olarak değerlendirerek birçok mutfak gereçlerini burada saklayabilirsiniz. Buzdolabının yanındaki boşluğu da sürgülü bir raf yapabilirsiniz.

Halı Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Küçük odalar için seçilecek halıların tek parçalı olması ve az desene sahip olmasına özen gösterin. Parça parça kullanılan halıların kullanılması, odalarınızın baskın olmasına sebep olacaktır. Açık renkte ve sade halının kullanılması odanızı ferahlatacaktır. Halıyı kullanmak istediğiniz alanı belirledikten sonra halınızın tüm odayı kaplayacak şekilde mi yoksa odanızın merkezinde yer alacak bir halı mı istediğinizi netleştirin. Daha sonra alanı ölçerek, ihtiyacınız olan halı modelini seçebilirsiniz. Halının rengini belirlerken odalarda kullanılan eşyaları göz önünde bulundurmanız gerekir. Odanızda bulunan koltukların ve diğer aksesuarların birbirleri ile uyumlu olmasına özen gösterin.

Aydınlatma Seçenekleri

Küçük odaların gün içerisinde güneş ışığından faydalanması ve ince perdeler seçilmesi halinde daha geniş ve iç açıcı görünmesini sağlayacaktır. Odanın tasarımını belirlerken açık ve pastel renkleri seçmeniz yaşam alanınızı daha ferah gösterecektir. Odalarınızın yapay aydınlatma işlemleri doğru kullanıldığında ise çok boyutlu bir aydınlık hissi yaratılır. Avize kullanmanızla birlikte odalarınızın karanlık kalan kısımlarını lambader ve sehpaların üzerine de masa lambası kullanabilirsiniz